Päiväretket Itä-Lapin alueella

Travel Kemijärvi - Päiväretket / Daytrip

Retkillä tutustutaan Kemijärven, Pelkosenniemen, Sallan ja Savukosken käyntikohteisiin paikallisen oppaan johdolla. Kohteita ovat mm. sotahistoriakohteet, museot, erikoisliikkeet, tilakäynnit, kylätalot ja yksityisessä omistuksessa olevat kohteet. Alueellamme asuu paljon erikoisosaamista ja – tietoa omaavia henkilöitä, jotka voivat toimia oppaina ja matkajohtajina.

Lue lisää ›

Itäisen Lapin kierros Kemijärvi-Salla-Savukoski

Tällä päivämatkalla voit aistia ison erämaan läheisyyden, suurten erämaajokien virtauksen ja päästä kokemaan pienen palan mm. Urho Kekkosen kansallispuistosta. Katselemme upeita maisemia ja kuulemme oppaan kertovan suurista metsästysmaista ja alueen omaleimaisten henkilöiden historiasta. Päivän aikana nautimme tiedon saannin lisäksi hyvästä ruoasta ja paikallisista tuotteista parhaimmillaan. Näemme ja kuulemme kiehtovia tarinoita ihmisen ja erämaan välisestä suhteesta sekä ajasta Itä-Lapissa ennen sotia, sodan aikana, jälleenrakennusaikana ja sen jälkeen.

Lue lisää ›

Päiväretki Kemijärvelle

Kemijärvi ennen ja nyt, näe ja koe se hauskalla tavalla!

Lue lisää ›

Päiväretki Luoston Ametistikaivokselle

Päiväretki Kemijärveltä ametistin etsintään Luostolle, ikivanhojen metsien siimekseen Lampivaaran laelle- ”Ametistin uskotaan parantavan keskittymiskykyä, lisäävän henkisyyttä ja kehittävän luovaa ajattelua”

Lue lisää ›

Päiväretki Mäntyvaaran ja Joutsijärven sotahistoriallisiin kohteisiin

Kesäinen päivämatka Itä-Lapin mielenkiintoisiin kohteisiin, joissa yhdistyy sotahistoria, nykyaikana yhä harvinaisempi kyläkauppa sekä lapajärveläisen Isäntä Matin Museossa kuultava tarinatuokio. Museossa on nähtävillä mm. upea kokoelma Arabian astiastoja eri aikakausilta. Matkan onnistumisen täydentää vierailukohteet sekä alueen historian ja nykypäivän hyvin tunteva paikallisopas.

Lue lisää ›