Matkat naapurimaihin

Matkat Naapurimaihin

Järjestämme räätälöityjä kulttuuri-, tutustumis- ja virkistysmatkoja Suomeen kohdistuvien matkojen lisäksi ulkomaille. Matkoillamme käytämme paikallisten bussiyhtiöiden linja-autoja sekä junayhteyksien suomia mahdollisuuksia. Lentoliput varataan ryhmille ennakkoon ryhmän kohdemaan toiveen mukaan. Matkoilla on yleensä matkanjohtaja. Matkoja voi varata henkilökohtaisesti toimistossamme, soittamalla tai sähköpostilla.

Lue lisää ›

Karjalan kannas 21.-26.5.2018

Tervetuloa mukaan sotahistorioitsija everstiluutnantti Ilmari Hakala johdolla Karjalan kannakselle. Matkalla käydään mm. seuraavissa kohteissa Suomen ja Venäjän rajan ylittämisen jälkeen. Enso-Antrea ( Kuukauppi)- Kirvu - Räisälä -Tiuri-Kiviniemi Äyräpää - Valkjärvi - Rautu - Taipale – Siiranmäki - Kivennapa - Lintula – Terijoki Kronstadt - Levasovo - Valkeasaari - Kuuterselkä – Summa - Johannes – Viipuri Tali - Portinhoikka - Ihantala – Enso

Lue lisää ›

Kolmården ja Tukholma 9.-14.7.2018

Loma lapsille ja lapsiperheille. Lähde mukaan kokemaan Pohjoismaiden suurimman elämyspuiston Kolmårdenin monipuolisesta tarjonnasta. Siellä on 750 eläintä maailman kaikista kolkista, rohkeimmat voivat leijua kevyesti leijonien ja kirahvien yllä. Tiger Worldissä pääset näkemään maailman suurimmat kissaeläimet lähietäisyydeltä. Menomatkalla majoitutaan Härmässä Mäntylinnassa, josta kuljettaja voi viedä halukkaat 10 km:n päässä olevaan Powerparkin huvipuistoon. Risteily Viking Gracella mennessä ja paluumatka Viking Amorellalla on elämys jo sinänsä. Aikaa on myös varattu pysähdykseen Tukholmassa. Paluumatkalla kotiin käydään vielä Tuurin Kyläkaupassa. Tämä on paikka josta puhutaan, onhan siellä joskus käytävä. Matkalla on mukana lapsiystävällinen matkanjohtaja ja reitti on suunniteltu niin että pienimmätkin lapset jaksavat olla mukana.

Lue lisää ›

Lofootit 13.-17.8.2018, matka on loppuunmyyty

Lofoottien saaristo lumoaa vuosi vuodelta upean ja erikoisen luontonsa vuoksi. Kiirunan kaupungin siirtäminen kaivoksen laajentumisen myötä ja Ruotsin tunturit ovat mielenkiintoista nähtävää matkalla kohti Norjan vuonomaisemia. Lofooteilla odottavat huikeat maisemat; lumihuippuiset vuoret, kristallinkirkkaat vuonot ja idylliset kalastajakylät. Tulemme takaisin Kilpisjärven kautta, jossa on mahdollisuus nauttia patikoinnista ja upeista käsivarren maisemista ennen paluuta kotiin.

Lue lisää ›

Hurtigruten 28.9.-4.10.2018

Tule mukaan Maailman Kauneimmalle Merimatkalle, Hurtigrutenin risteilylle. Näe ja koe Pohjois-Norjan upeat maisemat niiden vaihtuessa karuista jääkauden hiomista tasaisista vuorista alhaalta vihreän rehevän kasvuston omaaviin äkkijyrkkiin lumihuippuisiin vuoriin. Risteile lumoavien Lofoottien saaristossa, ihastele kaunista Peikkovuonoa ja iloitse kapteenin taidokkaasta ohjauksesta kääntäessään laivaa kapean Trollfjord-vuonon pohjukassa. Näe monet Keski-Norjan kunnat, niiden saaret ja saaristot, jotka hivelevät silmiä kauneudellaan eikä näihin maisemiin kyllästy. Matkaamme aina Trondheimiin asti, jonka jälkeen jäämme laivasta pois. Trondheimissa käymme tutustumassa Nidarosin tuomiokirkkoon, jonka rakennustyöt aloitettiin melkein 1000 vuotta sitten. Palaamme linja-autolla takaisin kotiin. Upea risteily on ulottuvillasi. Sinun ei tarvitse miettiä kuljetusta eikä muita järjestelyjä, varaat vain matkan;me huolehdimme matkajärjestelyistä.

Lue lisää ›

Hurtigrutenilla läpi lofoottien 15.-18.9.2018

Tule risteilemään palan Maailman Kauneinta Merimatkaa Harstadista Nesnaan. Ihaile Lofoottien saaristoa mereltä päin ja vieraile kuuluisassa Trollfjordissa, Peikkovuonossa. Menomatkalla lounas Pohjois-Ruotsin kuuluisassa Kiirunan kaupungissa, jossa on meneillään laaja kaupungin taajaman muutto. Tulomatkalla näet upean Junkerdalin kansallispuiston jylhine vuorineen ja majoitut viihtyisään ruotsalaiseen hotelliin Hornavanjärven rannalla. Matka sisältää sisäänpääsyn ja opastuksen Arjeplogin Hopeamuseossa. Tämä lyhykäinen neljän päivän matka on tiivis ja antoisa naapurimaidemme henkeäsalpaaviin maisemiin.

Lue lisää ›

Kantalahti 18.-20.5.2018

Matka Kantalahteen 18.-20.5.2018


Keväinen matka Valkeanmeren rannalle Kantalahteen. Korkeat tunturit ympäröivät Kantalahden poukamaa ja näköalapaikoilta on huikeat näkymät kauniiseen Valkeanmereen ja sen saaristoon. Matkan aikana vieraillaan Kantalahden kotiseutumuseossa, Poljarnyje Zorin ydinvoimalaitoksen infokeskuksessa ja Sammen kasvatuslaitoksessa.

Lue lisää ›

Keskiyön auringon matka Hurtigrutenilla 2.-5.7.2018

Tule kokemaan Maailman Kaunein Merimatka yöttömän yön risteilyllä Tromssasta Kirkkoniemeen. Norjan vuoret ja vuonot lumoavat kerta toisensa jälkeen jylhyydellään ja upeilla väreillä turkooseista laguuneista lämpimän siniseen taivaan väriin. Hurtigrutenin MS Midnatsol risteilee Pohjois-Norjan korkeiden vuorten lomassa, ikijäätiköiden peittämien vuorten välissä ja ainutlaatuisten laaksojen kupeessa. Nämä Norjan luoteis-, pohjois- ja koilliskulmat ja kolkat voit kokea vain pohjoiselta Jäämereltä käsin, Hurtigrutenin yli sata vuotta kestäneeltä laivareitiltä. Vaikka kulkisit näissä maisemissa joka vuosi, nämä mystiset vuoret näyttävät aina erilaisilta ja yhtä ihastuttavilta. Keskiyön aikaan voit kauniiden maisemien lisäksi ihailla pohjoista Jäämerta, jossa saattaa näkyä valaita, hylkeitä ja merikotkia, muista arkisista linnuista puhumattakaan. Seuraava kiinnekohta kohti pohjoista mentäessä on Huippuvuoret ennen Pohjoisnapaa. Laiva itse takaa turvallisen tukikohdan ja miellyttävän matkatavan täällä yhä enenevän kiinnostuksen kohteena olevalla arktisella Jäämerellä.

Lue lisää ›

Kuningasrapu- ja linturetki Båtsfjordiin Jäämeren rannalle 8.-10.6.2018

Oletko koskaan haaveillut kuningasravun pyytämisestä? Entä oletko joskus toivonut pääseväsi näkemään arktisia lintuja jossain kaukana Norjan rannikolla? Nyt tämä kaksi asiaa on mahdollista tehdä samalla retkellä Båtsfjordiin kesäkuun alussa. Båtsfjord sijaitsee Norjan Varanginvuonon pohjoisosassa, joka on tunnettu lähellä olevasta Syltefjordstauran lintuvuoresta. Syltefjordstauran lintuvuori on Norjan suurimpia. Se levittäytyy vuononsuulle 3 km pitkänä ja on korkeimmillaan jopa 220 metriä. Suulien, ruokkien, kiislojen, pohjankiislojen, haahkojen, taviokuurnien ja lunnien lisäksi täällä pesii n. 300 000 pikkukajavaa. Retkellä käydään kokemassa myös kuningasrapumertoja. Kuningasrapu on suurikokoinen kylmien merten äyriäinen, se voi kasvaa yli 10 kg:n painoiseksi, mutta harvoin ylittää 8 kilon rajan. Useimmat pyydetyt yksilöt ovat kuitenkin 3-4 kilogramman painoisia. Norjassa kuningasrapu tavattiin ensi kertaa 1977, mutta vasta vuoden 1992 se alkoi yleistyä.
Tämä pikavisiitti Jäämerelle on kokemisen arvoinen!

Lue lisää ›